Bucuresti - RomaniaExplorer.com

RomaniaExplorer Home  ¦  Parteneri  ¦  Oferte speciale  ¦  Turism extern  ¦  Harta Romaniei ¦  Contact

Bucuresti

 

  English Deutsch Magyar Español Français  
 

 

Harta Bucuresti Online

 

   Consultaţi harta digitală RomaniaExplorer

Harta interactivă Bucureşti  

 

Bucuresti Obiective turistice

 

Bucuresti Ateneul Roman

Construcţie cu arhitectura aparte, ridicată pe fundaţia unui manej, ceea ce explică forma circulară a clădirii - a fost inaugurată în 1888.
Mai mult despre Ateneul Român...
 
Bucuresti Casa Capsa
Mai mult decât cofetărie, decât cafenea literară, politică, mai mult decât hotel, Casa Capşa este de două secole emblema Bucureştiului.
Mai mult despre Casa Capşa...
 
Bucuresti Palatul Parlamentului
Poate obiectivul turistic românesc cel mai cunoscut în afara ţării, Palatul Parlamentului atrage  vizitatori din toate colţurile lumii dornici să vadă cu ochii lor superlativele parametrilor acestei clădiri care au propulsat-o în Cartea Recordurilor
Mai mult despre
Palatul Parlamentului...
 
Bucuresti Muzeul National de Arta al Romaniei
Amenajat în clădirea ce a aparţinut  timp de un secol familiei regale, muzeul adăposteşte pe lângă valoroasele colecţii ale Coroanei României,  importante colecţii publice, individualizate în timp pe categorii: artă grafică, artă medievală, artă decorativă sau artă orientală. 
Mai mult despre
Muzeul Naţional de Artă al Romaniei...

  


Palatul Patriarhiei


 • Imobilul denumit astăzi Palatul Patriarhiei, a fost construit de statul român, la începutul secolului al XX-lea, pe locul fostei săli al Adunarii Deputaţilor de pe Dealul Mitropoliei din Bucureşti. Vechea sală a Adunării Deputaţilor cu terenul aferent a aparţinut Mitropoliei Ţării Româneşti, care îşi aveau sediul în clădirile ce înconjurau actuala catedrală de pe Dealul Mitropoliei, după cum dovedesc hrisoavele vremii.
 • Ansamblul acesta de clădiri format din Palatul Patriarhiei, Reşedinta Patriarhală şi Catedrala Patriarhală este aşezat pe vatra mănăstirii "Sfinţii Impăraţi Constantin şi Elena", ctitorie şi danie domnească făcută Mitropoliei Ţării Româneşti de Constantin Vodă Şerban (1654-1658).
 • Rolul deosebit pe care mitropolitul îl avea în Adunarea Ţării, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, a făcut ca marile evenimente istorice din viaţa Ţării Româneşti să aibă loc pe Dealul Mitropoliei şi putem aminti aici ca la 24 ianuarie 1859 Adunarea electivă a Ţării Romanesti prezidată de mitropolitul Nifon în fosta sală a Adunării Deputaţilor a votat actul unirii Munteniei cu Moldova prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Principatelor Romane

Monumentul edificiu al Palatului Parlamentului, actualmente Palatul Patriarhiei, este construit după planurile arhitectului I. Maimarolu, fiind prima lucrare de beton armat din ţara. A suferit în timp diverse modificări, cea mai importantă fiind refacerea cupolei, care s-a prăbuşit la cutremurul din 10 noiembrie 1940.


 • Având în vedere că Parlamentul României - Camera Deputaţilor - şi-a mutat sediul în altă clădire şi acest imobil a fost construit pe terenul Bisericii, la cererea Patriarhiei Române, i-a fost dat în folosinţă în octombrie 1996.
 • In prezent, Patriarhia Română se bucură de acest frumos Complex din care fac parte: Reşedinţa Patriarhală, Palatul Patriarhiei, Catedrala Patriarhală şi Blocul cu spaţii de cazare.

  

 


 

Palatul Patriarhiei dispune astfel, de diferite spaţii mai mici sau mai mari, cum ar fi:

 • Sala "N. Iorga", pentru 50-150 persoane
 • "Sala Presei", pentru 100-250 persoane
 • "Sala de recepţie", pentru 400-600 persoane
 • 6 camere deosebite pentru 30-50 persoane
 • Aula - cel mai mare spaţiu , care cuprinde un număr de 900 de locuri, din care 400 la parter.
 • Rezervând online puteţi economisi până la60% 

    Plata la hotel

    Fără taxe de rezervare

    Sigur şi rapid

   Condiţii de rezervare
  Intrebări frecvente

   

  Hoteluri Bucuresti în apropierea
  obiectivelor turistice

   

  Hoteluri Bucuresti în apropierea
  parcurilor

   

  Hoteluri Bucuresti în apropierea aeroporturilor

  Sitemap

  Copyright ©2009 RomaniaExplorer.com

  cauciucuridirect.ro