Bucuresti - RomaniaExplorer.com

RomaniaExplorer Home  ¦  Parteneri  ¦  Oferte speciale  ¦  Turism extern  ¦  Harta Romaniei ¦  Contact

Bucuresti

 

  English Deutsch Magyar Español Français  
 

 

Harta Bucuresti Online

 

   Consultaţi harta digitală RomaniaExplorer

Harta interactivă Bucureşti  

 

Bucuresti Obiective turistice

 

Bucuresti Ateneul Roman

Construcţie cu arhitectura aparte, ridicată pe fundaţia unui manej, ceea ce explică forma circulară a clădirii - a fost inaugurată în 1888.
Mai mult despre Ateneul Român...
 
Bucuresti Casa Capsa
Mai mult decât cofetărie, decât cafenea literară, politică, mai mult decât hotel, Casa Capşa este de două secole emblema Bucureştiului.
Mai mult despre Casa Capşa...
 
Bucuresti Palatul Parlamentului
Poate obiectivul turistic românesc cel mai cunoscut în afara ţării, Palatul Parlamentului atrage  vizitatori din toate colţurile lumii dornici să vadă cu ochii lor superlativele parametrilor acestei clădiri care au propulsat-o în Cartea Recordurilor
Mai mult despre
Palatul Parlamentului...
 
Bucuresti Muzeul National de Arta al Romaniei
Amenajat în clădirea ce a aparţinut  timp de un secol familiei regale, muzeul adăposteşte pe lângă valoroasele colecţii ale Coroanei României,  importante colecţii publice, individualizate în timp pe categorii: artă grafică, artă medievală, artă decorativă sau artă orientală. 
Mai mult despre
Muzeul Naţional de Artă al Romaniei...

  


Muzeul Memorial Gheorghe Tattarescu


 • este situat în str. Domniţa Anastasia, nr. 17
 • înfiinţat în anul 1951 muzeul se află în clădirea unde a trăit şi a creat timp de 4 decenii pictorul Gheorghe Tattarescu
 • construcţia iniţială este ridicată la începutul secolului al XIX-lea de Dimitrie Popescu (din Mahalaua Gorganului) pe uliţa Belvedere, astazi str. Domniţa Anastasia nr. 7. 
 • moştenitorul lui, colonelul Alecu Popescu vinde la mezat casa şi locul pe data de 25 mai 1855 pictorului Gheorghe Tattarescu pentru suma de 1231 de galbeni. 
 • Timp de trei ani, pâna în anul 1858 Tattarescu renovează casa şi îi dă un caracter de han prin adăugarea unui cat cu geamlâc. 
 • Casa devine locuinţa şi atelier atât pentru artist cât şi pentru elevii săi. 
 • În anul 1951, în urma donaţiei Georgetei Wertheimer, nepoata pictorului, ansamblul devine Muzeu memorial Gheorghe Tattarescu. 
 • Declarată monument istoric, casa aminteşte de arhitectura vestitelor hanuri ale Bucureştiului de altădată, constituind un colţ caracteristic al vechiului oraş. 
 • Muzeul memorial adăpostea o colecţie cuprinzând un bogat patrimoniu de pictură, grafică (compoziţii, portrete, desene), pictură murală în stil neo-pompeian, mobilier de epocă, obiecte personale, precum şi un bogat fond documentar.
 • casa adăposteşte tablouri, schiţe, diplome, medalii, albume şi cărţi de artă ce au aparţinut pictorului
 • au fost păstrate atelierul pictorului cu uneltele sale, dormitorul cu mobila de epocă, portretele făcute membrilor familiei
 • muzeul nu se vizitează

Rezervând online puteţi economisi până la60% 

  Plata la hotel

  Fără taxe de rezervare

  Sigur şi rapid

 Condiţii de rezervare
Intrebări frecvente

 

Hoteluri Bucuresti în apropierea
obiectivelor turistice

 

Hoteluri Bucuresti în apropierea
parcurilor

 

Hoteluri Bucuresti în apropierea aeroporturilor

Sitemap

Copyright ©2009 RomaniaExplorer.com

cauciucuridirect.ro